Dagworkshop basisfotografie (Scroll door naar beneden voor informatie over portretworkshops en workshops voor jongeren.)

Heb je een spiegelreflexcamera of een systeemcamera en wil je eindelijk wel eens van die automatische stand af? En wil jij in korte tijd veel leren? Dan is dit DE workshop voor jou!

Deze dag is gericht op de technische kant van de fotografie (ISO, diafragma, sluitertijd, witbalans) en is bedoeld voor mensen met geen of weinig ervaring met handmatig fotograferen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van jouw fotografische creativiteit. We kijken naar composities en je leert “zien” wat een foto nu een topplaat maakt. Tijdens de workshop gaan we samen op pad om foto’s te maken. Het is een intensieve, maar heel leerzame dag. Je leert bijvoorbeeld hoe jij een mooie “wazige” achtergrond krijgt (scherptediepte), maar ook hoe je super scherpe foto’s krijgt en hoe je het licht het beste kan gebruiken voor foto’s met een wowfactor.

Doordat er met een kleine groep gewerkt wordt (maximaal zes personen), krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor datgene wat jij specifiek wilt leren.  Na afloop krijg je toegang tot de besloten facebookgroep zodat je hetgeen je geoefend hebt kan delen. Uiteraard ontvang je feedback op jouw werk.

Datum: 

  • Op dit moment zijn er nog geen nieuwe dagworkshops gepland. Zodra dat wel het geval is, worden ze vermeld op deze pagina. 

Tijd: Van 10.00 tot 16.00 uur

Locatie: Oisterwijk, Kastanjestraat 56

Kosten: 115 euro per persoon, inclusief handout, koffie/thee/fris, en natuurlijk een heerlijke lunch. Je krijg toegang tot de besloten facebookgroep.

Aanmelden of meer info: stuur even een berichtje naar carla@carlavanierselfotografie.nl

———————————————————————————————————————————————————

 

Workshop portretfotografie (scroll door naar onder voor de jongerencursus)

Tijdens deze workshop leer je hoe je prachtige portretten maakt, gebruik makend van natuurlijk (dag)licht.

’s Morgens staat de theorie van de portretfotografie centraal. Na een heerlijke lunch (inbegrepen), gaan we in de praktijk aan de slag. Je gaat hetgeen je die ochtend geleerd hebt toepassen op de aanwezige modellen. Na afloop weet je hoe je het beste uit je model, het aanwezige licht en je camera kunt halen.

Voor wie:

Deze workshop is geschikt voor jou als je beschikt over een digitale spiegelreflex- of systeemcamera welke je handmatig in kunt stellen. Je hebt voldoende kennis om zelfstandig de ISOwaarde, het diafragma en de sluitertijd in te stellen.

Dit ga je leren:

  • Welke verschillende soorten portretten zijn er?
  • Welke lenzen zijn het meest geschikt?
  • Wat zijn geschikte locaties?
  • Hoe bereid je je voor op een portretshoot?
  • Welke instellingen gebruik je?
  • Wat zijn ideale lichtomstandigheden en hoe heb je hier zelf invloed op?
  • Hoe stuur je je modellen aan?
  • Wanneer gebruik je eventueel een reflectiescherm en hoe doe je dat?
  • En alles wat je nog meer wilt weten over portretfotografie

Let op: nabewerking van foto’s vormt geen onderdeel van de cursus

We werken met een kleine groep (maximaal 7 personen) zodat er alle ruimte is om vragen te stellen en iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

Na de lunch ga je onder begeleiding hetgeen je die ochtend geleerd hebt in de praktijk brengen. We gaan op een mooie locatie modellen fotograferen!

Na afloop van de workshop heb je onbeperkt toegang tot de besloten facebookgroep. Je kunt de foto’s die je deze dag gemaakt hebt delen in de groep en feedback krijgen. Ook voor vragen en tips kun je terecht in deze groep.

 

Datum:Zaterdag 19 mei

Tijd: van 10.30 uur tot 15.30 uur

Locatie: Oisterwijk, Kastanjestraat 56

Kosten: de prijs voor deze workshop bedraagt 115 euro. Dit is inclusief consumpties, lunch, gebruik van modellen en toegang tot de facebookgroep.

Aanmelden of vragen: stuur even een berichtje via het contactformulier hieronder of mail: carla@carlavanierselfotografie.nl

IMG_2916bw IMG_3021 IMG_3053bwa

 

 

Speciaal voor jongeren (13 t/m 17 jaar): inspirerende (korte) cursus fotografie!   

Heb je een spiegelreflexcamera en wil je graag de prachtigste foto’s leren maken? Dat kan nu samen met een leuke groep leeftijdgenoten!

Tijdens de bijeenkomsten krijg je informatie over de manier waarop je je camera kunt bedienen en welke “trucjes” er zijn om mooie foto’s te maken. Natuurlijk gaan we ook samen aan de slag, want van zelf doen leer je het meest. Je leert meer over: ISO, witbalans, diafragma, sluitertijd en handmatig werken. Tussen de bijeenkomsten door ben je zelf bezig met huiswerkopdrachten. Nabewerking middels een programma als Photoshop behoort niet tot de cursus.

Dus: doe jij op zondag liever iets anders dan lui in je bed liggen of je vervelen? Ga je graag met ons en je camera op avontuur? Meld je dan nu aan, want vol=vol!

 

Data:

Op dit moment zijn er geen workshops voor jongeren gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden? Mail even naar: carla@carlavanierselfotografie.nl

Tijd: 10.30 uur tot 12.30 uur

Locatie:Kastanjestraat 56, Oisterwijk

Groepsgrootte: 4-6 personen

Kosten: 75 euro

 

Meld je hieronder meteen aan, of stuur even een berichtje als je vragen hebt. Wees welkom!

 

Naam
E-mail
Telefoonnummer
Bericht