Masterclass ondernemen voor fotografen: “Hoe word je een succesvolle fotograaf”

Succes is voor iedere fotograaf anders. Voor de één is succes vooral doen wat je leuk vindt, voor een ander is dat erkenning krijgen in de vorm van publicaties en voor weer een ander is het veel geld verdienen. Maar laat dat nu net hetgeen zijn dat je op een fotografie opleiding niet leert.

De meeste fotografen starten voor zichzelf naast hun baan in loondienst. Daar is niks mis mee, maar wat nu als je verlangt naar nog meer vrijheid en het zelf invullen van je eigen tijd? Alleen nog maar datgene doen wat je graag doet? Waar begin je dan? Een goede fotograaf is nog niet per definitie een goede ondernemer. Daar komt namelijk behoorlijk wat bij kijken. Kennis van branding, positionering, marketing en mindset: to name a few 😉.

Op maandag 11 en dinsdag 12 november organiseert Carla van Iersel Fotografie weer een volledig verzorgde masterclass waarin jij leert wat er nodig is om je te onderscheiden in een markt die verzadigd lijkt. Hoe je aan klanten komt en hoe je zo houdt. Hoe je je werk en leven zo indeelt dat je alleen nog maar de dingen doet die je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Wanneer je me even mailt op carla@carlavanierselfotografie.nl stuur ik je vrijblijvend de brochure met meer informatie toe. Let op: wacht niet te lang. Als je boekt voor 15 oktober ontvang je een super vroegboekkorting!

Zie ik jou ook bij de masterclass? Heel graag tot 11 en 12 november!

 

 

 

 

 

Scroll door naar onder voor meer informatie over de portretworkshop

 

 

 

 

Workshop Portretfotografie (daglicht) locatie: Oisterwijk

Op dit moment is er nog geen datum bekend van de volgende portretworkshop

 
Wil je leren hoe je de mooiste portretten maakt met bestaand licht? Wat je wel én wat je juist niet moet doen? Op zaterdag 6 juli gaan we in de ochtend aan de slag met de theorie van portretfotografie. Na een heerlijke en voedzame lunch ga je ’s middags zelf de geleerde theorie in de praktijk brengen en oefenen we met modellen. We sluiten af met een gezellige borrel en na afloop plaats je (als je wil) je foto’s in een besloten online groep en ontvang je feedback op je foto’s.

Voor wie:

Deze workshop is geschikt voor jou als je beschikt over een digitale spiegelreflex- of systeemcamera welke je handmatig in kunt stellen. Je hebt voldoende kennis om zelfstandig de ISOwaarde, het diafragma en de sluitertijd in te stellen.

Dit ga je leren:

  • Welke verschillende soorten portretten zijn er?
  • Welke lenzen zijn het meest geschikt?
  • Wat zijn geschikte locaties?
  • Hoe bereid je je voor op een portretshoot?
  • Welke instellingen gebruik je?
  • Wat zijn ideale lichtomstandigheden en hoe heb je hier zelf invloed op?
  • Hoe stuur je je modellen aan?
  • Wanneer gebruik je eventueel een reflectiescherm en hoe doe je dat?
  • En alles wat je nog meer wilt weten over portretfotografie

Let op: nabewerking van foto’s vormt geen onderdeel van de cursus

We werken met een kleine groep (maximaal 8 personen) zodat er alle ruimte is om vragen te stellen en iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

Kosten: 115 euro
Deze dag is geheel verzorgd, inclusief drank, lekkere hapjes, lunch, gebruik van modellen.
Wil je meedoen? Mail even naar carla@carlavanierselfotografie.nl
Let op: er is slechts plek voor acht personen en vol = echt vol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagworkshop basisfotografie (Scroll door naar beneden voor informatie over workshops voor jongeren.)

Heb je een spiegelreflexcamera of een systeemcamera en wil je eindelijk wel eens van die automatische stand af? En wil jij in korte tijd veel leren? Dan is dit DE workshop voor jou!

Deze dag is gericht op de technische kant van de fotografie (ISO, diafragma, sluitertijd, witbalans) en is bedoeld voor mensen met geen of weinig ervaring met handmatig fotograferen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van jouw fotografische creativiteit. We kijken naar composities en je leert “zien” wat een foto nu een topplaat maakt. Tijdens de workshop gaan we samen op pad om foto’s te maken. Het is een intensieve, maar heel leerzame dag. Je leert bijvoorbeeld hoe jij een mooie “wazige” achtergrond krijgt (scherptediepte), maar ook hoe je super scherpe foto’s krijgt en hoe je het licht het beste kan gebruiken voor foto’s met een wowfactor.

Doordat er met een kleine groep gewerkt wordt (maximaal zes personen), krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor datgene wat jij specifiek wilt leren.  Na afloop krijg je toegang tot de besloten facebookgroep zodat je hetgeen je geoefend hebt kan delen. Uiteraard ontvang je feedback op jouw werk.

Datum: 

  • Op dit moment zijn er nog geen nieuwe dagworkshops gepland. Zodra dat wel het geval is, worden ze vermeld op deze pagina. 

Tijd: Van 10.00 tot 16.00 uur

Locatie: Oisterwijk, Kastanjestraat 56

Kosten: 115 euro per persoon, inclusief handout, koffie/thee/fris, en natuurlijk een heerlijke lunch. Je krijg toegang tot de besloten facebookgroep.

Aanmelden of meer info: stuur even een berichtje naar carla@carlavanierselfotografie.nl

———————————————————————————————————————————————————

 

 

IMG_2916bw IMG_3021 IMG_3053bwa

 

 

Speciaal voor jongeren (13 t/m 17 jaar): inspirerende (korte) cursus fotografie!   

Heb je een spiegelreflexcamera en wil je graag de prachtigste foto’s leren maken? Dat kan nu samen met een leuke groep leeftijdgenoten!

Tijdens de bijeenkomsten krijg je informatie over de manier waarop je je camera kunt bedienen en welke “trucjes” er zijn om mooie foto’s te maken. Natuurlijk gaan we ook samen aan de slag, want van zelf doen leer je het meest. Je leert meer over: ISO, witbalans, diafragma, sluitertijd en handmatig werken. Tussen de bijeenkomsten door ben je zelf bezig met huiswerkopdrachten. Nabewerking middels een programma als Photoshop behoort niet tot de cursus.

Dus: doe jij op zondag liever iets anders dan lui in je bed liggen of je vervelen? Ga je graag met ons en je camera op avontuur? Meld je dan nu aan, want vol=vol!

 

Data:

Op dit moment zijn er geen workshops voor jongeren gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden? Mail even naar: carla@carlavanierselfotografie.nl

Tijd: 10.30 uur tot 12.30 uur

Locatie:Kastanjestraat 56, Oisterwijk

Groepsgrootte: 4-6 personen

Kosten: 75 euro

 

Meld je hieronder meteen aan, of stuur even een berichtje als je vragen hebt. Wees welkom!

 

Naam
E-mail
Telefoonnummer
Bericht