Opfris ochtend Fotografie “de basis”

Deze ochtend is voor iedereen die ooit eens een basiscursus heeft gevolgd (bij mij of ergens anders) en niet meer helemaal precies weet “hoe het ook alweer zat”. Fotografie is iets dat je leert door heel veel doen en herhalen. Het is niet meer dan logisch dat je gaandeweg ook weer wat dingen vergeet die je geleerd hebt. Het kan ook zijn dat je je camera al een tijdje niet meer aangeraakt hebt en gewoon weer wat dingen op wilt frissen. Op speciaal verzoek is daarvoor deze opfris ochtend bedacht.

We ontmoeten elkaar om 10 uur op een fijne plek in de natuur (Oisterwijk) voor koffie/thee met iets lekkers. Tijdens het koffiedrinken herhaal ik nog eens alles wat je ooit geleerd hebt in de basiscursus. Zoals:

 • Welke instellingen kun je het best wanneer gebruiken?
 • Wat doet je diafragma?
 • Wanneer verzet je je ISO en wanneer juist niet?
 • Wanneer gebruik je je sluitertijd?
 • Hoe werkt de M-stand?
 • De belichtingsdriehoek in zijn geheel.
 • Hoe krijg je super scherpe foto’s?
 • Enz, enz.
 • En je mag natuurlijk álles vragen!

Vervolgens gaan we samen het bos in om te oefenen. Hét moment om de zojuist opgefriste kennis weer in de praktijk te brengen.

Houd de website in de gaten voor nieuwe data.

De kosten voor deze ochtend bedragen €37,50 per persoon. De locatie krijg je van me door op het moment dat je je inschrijft. Er zullen maximaal vijf deelnemers per sessie meedoen. Wil je op de hoogte blijven? Mail even naar carla@carlavanierselfotografie.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop gezinsfotografie (inclusief nabewerking met Adobe Lightroom)

Wil jij graag gezinnen fotograferen maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen of wil je hiermee onder begeleiding oefenen? In één middag leer ik je alles wat je moet weten, fotograferen we een echt gezin en laat ik je zien hoe je je foto’s eenvoudig bewerkt.

We starten om 13.00 uur en zijn rond 17.00 uur klaar.

Programma:

13.00 uur: theorie

14.00 uur: oefenen met een gezin

15.30 uur: nabewerking met Lightroom

 

Het volgende komt aan bod:

-Welke instellingen (focussysteem, ISO, diafragma en sluitertijd) gebruik je bij gezinsfotografie?

-Hoe maak je optimaal gebruik van daglicht?

-Hoe krijg je gezinnen spontaan op de foto?

-Waar moet ik allemaal rekening mee houden/ op letten?

-Ik laat je (als je wilt aan de hand van je eigen foto’s) zien hoe je je foto’s eenvoudig een mooie “touch” geeft door middel van nabewerking met het programma Lightroom.

 

Wanneer: Eerstvolgende datum nog niet bekend, mail gerust als je op de hoogte gehouden wilt worden.

Tijd: van 13.00 tot 17.00 uur

Groepsgrootte: max. 3 personen

Waar: Kastanjestraat 56 in Oisterwijk

Investering: 195 euro

Wil je meedoen? Mail naar: carla@carlavanierselfotografie.nl

 

 

 

 

 

Workshop Portretfotografie (daglicht), Locatie: Oisterwijk *VOL*

Let op: deze workshop is volgeboekt. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Mail me dan even op: carla@carlavanierselfotografie.nl

 
Wil je leren hoe je de mooiste portretten maakt met bestaand licht? Wat je wel én wat je juist niet moet doen? Op zaterdag 21 maart gaan we in de ochtend aan de slag met de theorie van portretfotografie. Na een heerlijke en voedzame lunch ga je ’s middags zelf de geleerde theorie in de praktijk brengen en oefenen we met modellen. We sluiten af met een gezellige borrel en na afloop plaats je (als je wil) je foto’s in een besloten online groep en ontvang je feedback op je foto’s.

Voor wie:

Deze workshop is geschikt voor jou als je beschikt over een digitale spiegelreflex- of systeemcamera welke je handmatig in kunt stellen. Je hebt voldoende kennis om zelfstandig de ISOwaarde, het diafragma en de sluitertijd in te stellen.

Dit ga je leren:

 • Welke verschillende soorten portretten zijn er?
 • Welke lenzen zijn het meest geschikt?
 • Wat zijn geschikte locaties?
 • Hoe bereid je je voor op een portretshoot?
 • Welke instellingen gebruik je?
 • Wat zijn ideale lichtomstandigheden en hoe heb je hier zelf invloed op?
 • Hoe stuur je je modellen aan?
 • Wanneer gebruik je eventueel een reflectiescherm en hoe doe je dat?
 • En alles wat je nog meer wilt weten over portretfotografie

Let op: nabewerking van foto’s vormt geen onderdeel van de cursus

We werken met een kleine groep (maximaal 6 personen) zodat er alle ruimte is om vragen te stellen en iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

Kosten: 115 euro
Deze dag is geheel verzorgd, inclusief drank, lekkere hapjes, lunch, gebruik van modellen.
Wil je meedoen? Mail even naar carla@carlavanierselfotografie.nl
Let op: er is slechts plek voor zes personen en vol = echt vol.

 

 

 

 

Wabi-Sabi photowalk

In de fotografie zijn we in eerste instantie vaak geneigd om te gaan voor “het perfecte plaatje”. Bij Wabi-Sabi ga je daar juist aan voorbij. Het gaat veel dieper dan dat. Het is een andere manier van kijken en fotograferen. Het is fotograferen vanuit hart en ziel. Contact maken met je omgeving met aandacht voor dat wat er is.

Volgens de leer van Wabi-Sabi, een Japanse filosofie, zit schoonheid juist in dat wat imperfect is. Ook het accepteren van de natuurlijke levenscyclus hoort erbij: weten dat niets voor altijd is en dat dat helemaal oké is. Wabi-Sabi gaat over eenvoud, vergankelijkheid en a-symmetrie.

Tijdens de photowalk gaan we samen de natuur in en maak je kennis met Wabi-Sabi. Je ervaart hoe prachtig imperfectie kan zijn. Onderweg maken we een stop op een mooie plek in het bos waar we samen pauzeren met iets lekkers.

Dit levert het je op: je leert kijken vanuit je hart, zonder oordeel. Het zal een totaal andere ervaring worden dan alles wat je tot nu toe kent op fotografiegebied. Je leert je verbinden met jezelf en je omgeving. Je gaat terug naar de bron van alles wat is: stilte. Het is iets wat je echt een keer mee moet maken omdat het bijna niet onder woorden te brengen is. Ga je mee op dit avontuur?

Je bent ook van harte welkom als je met je telefoon wilt fotograferen en/of helemaal geen kennis van fotografie hebt.

 

Stuur even een mailtje als je vragen hebt of je aan wilt melden naar carla@carlavanierselfotografie.nl

Data: binnenkort worden hier weer nieuwe data bekend gemaakt. Wil je op de hoogte blijven? Mail me dan even.

Tijd: 10.00 uur tot 13.00 uur

Kosten: 55 euro, inclusief koffie/thee en gebak

Startlocatie: Kastanjestraat 56, Oisterwijk

Aantal deelnemers: 4 tot 6 personen

 

 

 

 

Scroll door naar onder voor meer informatie over de portretworkshop

 

 

 

 

 

Dagworkshop basisfotografie (Scroll door naar beneden voor informatie over workshops voor jongeren.)

Heb je een spiegelreflexcamera of een systeemcamera en wil je eindelijk wel eens van die automatische stand af? En wil jij in korte tijd veel leren? Dan is dit DE workshop voor jou!

Deze dag is gericht op de technische kant van de fotografie (ISO, diafragma, sluitertijd, witbalans) en is bedoeld voor mensen met geen of weinig ervaring met handmatig fotograferen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van jouw fotografische creativiteit. We kijken naar composities en je leert “zien” wat een foto nu een topplaat maakt. Tijdens de workshop gaan we samen op pad om foto’s te maken. Het is een intensieve, maar heel leerzame dag. Je leert bijvoorbeeld hoe jij een mooie “wazige” achtergrond krijgt (scherptediepte), maar ook hoe je super scherpe foto’s krijgt en hoe je het licht het beste kan gebruiken voor foto’s met een wowfactor.

Doordat er met een kleine groep gewerkt wordt (maximaal zes personen), krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor datgene wat jij specifiek wilt leren.  Na afloop krijg je toegang tot de besloten facebookgroep zodat je hetgeen je geoefend hebt kan delen. Uiteraard ontvang je feedback op jouw werk.

Datum: 

 • Op dit moment zijn er nog geen nieuwe dagworkshops gepland. Zodra dat wel het geval is, worden ze vermeld op deze pagina. 

Tijd: Van 10.00 tot 16.00 uur

Locatie: Oisterwijk, Kastanjestraat 56

Kosten: 115 euro per persoon, inclusief handout, koffie/thee/fris, en natuurlijk een heerlijke lunch. Je krijg toegang tot de besloten facebookgroep.

Aanmelden of meer info: stuur even een berichtje naar carla@carlavanierselfotografie.nl

———————————————————————————————————————————————————

 

 

IMG_2916bw IMG_3021 IMG_3053bwa

 

 

Speciaal voor jongeren (13 t/m 17 jaar): inspirerende (korte) cursus fotografie!   

Heb je een spiegelreflexcamera en wil je graag de prachtigste foto’s leren maken? Dat kan nu samen met een leuke groep leeftijdgenoten!

Tijdens de bijeenkomsten krijg je informatie over de manier waarop je je camera kunt bedienen en welke “trucjes” er zijn om mooie foto’s te maken. Natuurlijk gaan we ook samen aan de slag, want van zelf doen leer je het meest. Je leert meer over: ISO, witbalans, diafragma, sluitertijd en handmatig werken. Tussen de bijeenkomsten door ben je zelf bezig met huiswerkopdrachten. Nabewerking middels een programma als Photoshop behoort niet tot de cursus.

Dus: doe jij op zondag liever iets anders dan lui in je bed liggen of je vervelen? Ga je graag met ons en je camera op avontuur? Meld je dan nu aan, want vol=vol!

 

Data:

Op dit moment zijn er geen workshops voor jongeren gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden? Mail even naar: carla@carlavanierselfotografie.nl

Tijd: 10.30 uur tot 12.30 uur

Locatie:Kastanjestraat 56, Oisterwijk

Groepsgrootte: 4-6 personen

Kosten: 75 euro

 

Meld je hieronder meteen aan, of stuur even een berichtje als je vragen hebt. Wees welkom!

 

Naam
E-mail
Telefoonnummer
Bericht