Workshop portretfotografie (scroll door naar onder voor de jongerencursus)

Tijdens deze workshop leer je hoe je prachtige portretten maakt, gebruik makend van natuurlijk (dag)licht.

’s Morgens staat de theorie van de portretfotografie centraal. Na een heerlijke lunch (inbegrepen), gaan we in de praktijk aan de slag. Je gaat hetgeen je die ochtend geleerd hebt toepassen op de aanwezige modellen. Na afloop weet je hoe je het beste uit je model, het aanwezige licht en je camera kunt halen.

Voor wie:

Deze workshop is geschikt voor jou als je beschikt over een digitale spiegelreflex- of systeemcamera welke je handmatig in kunt stellen. Je hebt voldoende kennis om zelfstandig de ISOwaarde, het diafragma en de sluitertijd in te stellen.

Dit ga je leren:

 • Welke verschillende soorten portretten zijn er?
 • Welke lenzen zijn het meest geschikt?
 • Wat zijn geschikte locaties?
 • Hoe bereid je je voor op een portretshoot?
 • Welke instellingen gebruik je?
 • Wat zijn ideale lichtomstandigheden en hoe heb je hier zelf invloed op?
 • Hoe stuur je je modellen aan?
 • Wanneer gebruik je eventueel een reflectiescherm en hoe doe je dat?
 • En alles wat je nog meer wilt weten over portretfotografie

Let op: nabewerking van foto’s vormt geen onderdeel van de cursus

We werken met een kleine groep (maximaal 7 personen) zodat er alle ruimte is om vragen te stellen en iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

Na de lunch ga je onder begeleiding hetgeen je die ochtend geleerd hebt in de praktijk brengen. We gaan op een mooie locatie modellen fotograferen!

Na afloop van de workshop heb je onbeperkt toegang tot de besloten facebookgroep. Je kunt de foto’s die je deze dag gemaakt hebt delen in de groep en feedback krijgen. Ook voor vragen en tips kun je terecht in deze groep.

 

Datum:Op dit moment staat er geen portretworkshop gepland. De eerstvolgende portretworkshop zal plaatsvinden in het voorjaar van 2018. Wil je vast aangeven dat je belangstelling hebt: stuur me dan even een berichtje!

Tijd: van 10.30 uur tot 15.30 uur

Locatie: Oisterwijk, Kastanjestraat 56

Kosten: de prijs voor deze workshop bedraagt 115 euro. Dit is inclusief consumpties, lunch, gebruik van modellen en toegang tot de facebookgroep.

Aanmelden of vragen: stuur even een berichtje via het contactformulier hieronder of mail: carla@carlavanierselfotografie.nl

IMG_2916bw IMG_3021 IMG_3053bwa

 

 

Speciaal voor jongeren (13 t/m 17 jaar): inspirerende (korte) cursus fotografie!   

Heb je een spiegelreflexcamera en wil je graag de prachtigste foto’s leren maken? Dat kan nu samen met een leuke groep leeftijdgenoten!

Tijdens de bijeenkomsten krijg je informatie over de manier waarop je je camera kunt bedienen en welke “trucjes” er zijn om mooie foto’s te maken. Natuurlijk gaan we ook samen aan de slag, want van zelf doen leer je het meest. Je leert meer over: ISO, witbalans, diafragma, sluitertijd en handmatig werken. Tussen de bijeenkomsten door ben je zelf bezig met huiswerkopdrachten. Nabewerking middels een programma als Photoshop behoort niet tot de cursus.

Dus: doe jij op zondag liever iets anders dan lui in je bed liggen of je vervelen? Ga je graag met ons en je camera op avontuur? Meld je dan nu aan, want vol=vol!

 

Data:

Zondagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur:

 • 29 oktober 2017
 • 19 november 2017
 • 17 december 2017

Tijd: 10.30 uur tot 12.30 uur

Locatie:Kastanjestraat 56, Oisterwijk

Groepsgrootte: 4-6 personen

Kosten: 75 euro

 

Meld je hieronder meteen aan, of stuur even een berichtje als je vragen hebt. Wees welkom!

 

Naam
E-mail
Telefoonnummer
Bericht